Krejčíř. Skutečný příběh - Serrao, Angelique (Mladá fronta, 2017)
Příběh Radovana Krejčíře do roku 2005, kdy uprchl z České republiky, je vcelku dobře zmapován. Jak si ale vedl tento člověk poté, co patrně na falešný pas v roce 2007 přiletěl do Jižní Afriky? Proč se do roku 2013, kdy byl i tam zatčen a od té doby je v místních vězeních, stihl stát nejhorším mafiánským bossem, jakého kdy tato země spatřila? Krejčířovo působení v Jižní Africe podrobně rozkrývá tamní respektovaná investigativní novinářka Angelique Serrao. V knize najdeme dosud nezveřejněné dokumenty a svědectví, které popisují, jak se Krejčíř v JAR v krátké době stal králem podsvětí, a to za pomoci více než deseti vražd, únosů, drogových deliktů, podplácení - jako ve filmu, avšak toto je holá skutečnost