Terka a bláznivá úča - Ciprová, Oldřiška (Grada Publishing, 2019)
Terezka nesnáší školu. Patří prostě k těm dětem, které do školy zrovna moc rády nechodí. Člověk aby jenom seděl, byl tiše, mluvil jenom když se to po něm chce a vůbec dělal věci, které ho moc nebaví. A když chce konečně něco říct, aby se ještě hlásil! A do toho přijde do třídy nová učitelka. Je plná energie a hýří všelijakými nápady. Taková otrava! Terka k ní okamžitě zaujme nepřátelský postoj a rozhodne se novou úču svými fórky ze školy vyštvat. Jestli se jí to podaří, to nebude záviset jen na důmyslnosti Terčiných vtípků, ale i na odolnosti a povaze nové učitelky