Kouzelné pověsti našich krajů - Vaněček, Michal (Grada Publishing, 2018)
Vydejte se za úžasným dobrodružstvím po krajích naší vlasti a navštivte města Čech, Moravy i Slezska. Dozvíte se například, jak to bylo s půlkou koně, kterou mají Pardubice ve svém znaku, proč se řeka Metuje jmenuje právě Metuje nebo co vyvádějí permoníci v Koněpruských jeskyních či v Jihlavě. Odkryjete tajemství, kterak Praděd ke svému bohatství přišel. A zjistíte, jestli to s tím brněnským drakem opravdu bylo tak, jak se vypráví…