Králové ve stínu - Grmolec, Zdeněk (MoBa, 2019)
Králi ve stínu jsou myšleni panovníci Vladislav a Ludvík z rodu Jagellonců. Román líčí jejich životní osudy, vypráví např. o stavbě Vladislavského sálu v Praze na Hradčanech, ale i o Vladislavově netradičním přístupu k výběru manželek. Ludvík Jagellonský vystupuje v románu jako rytíř bezmoci, jehož počínání nutně vedlo k porážce od Turků v bitvě u Moháče. Autor barvitě vypráví i o životech dalších postav, např. stavitele Benedikta Rejta, syna Jiřího z Poděbrad Hynka i uherského krále Matyáše