Nezničitelná - Falconer, Colin (Centa, 2019)
Energické Kitty se podaří uniknout chudobě a týrání, které provázely její dětství a dospívání v Dublinu, a začít nový život. Ukáže se také, že má nadání přežít každé nebezpečí, do kterého se připlete včetně zkázy Titaniku. Že by za tím byl nějaký vyšší záměr? Třeba je jejím posláním napomoci tomu, aby už nikdo nemusel trpět jako kdysi ona? A tak se s podporou svého přítele, idealistického levicového žurnalisty, začne pokoušet změnit svět. V New Yorku bojuje za volební právo žen, jako novinářka cestuje po Evropě zmítané první světovou válkou, je očitou svědkyní Říjnové revoluce v Rusku, v rodném Irsku ošetřuje v občanské válce raněné. A její iluze a ideály postupně berou za své