Čas krkavčích hodů - Sterneck, Tomáš (MOBA, 2019)
Ve volném pokračování románu "Smrt budějovického hejtmana" se Jeroným, hlavní hrdina příběhu, po smrti svého kmotra Kašpara Teindlesera vydává roku 1631 z Českých Budějovic na pouť do Svaté země. Během dobrodružství, o která tam není nouze, mu zachrání život krajan, s nímž naváže přátelství a s nímž se po návratu nechá naverbovat do armády Albrechta z Valdštejna. Ve vojenském ležení u Norimberku chce Jeroným v srpnu 1632 využít příležitosti setkat se tváří v tvář s intrikánem Pavlem Michnou z Vacínova, který mu před lety ve Vídni způsobil mnohé nesnáze