Symfonie smrti - Kubát, Luděk (Původní česká detektivka, 2019)
Na podkrušnohorské město Klášterec padl stín strachu. Jeho obyvatelé netuší, koho z nich si vybere vrah, který za sebou zanechává zohavená těla. Poručík Petr Beránek, tentokrát s novým kolegou Jaroslavem Vránou, stojí před složitým úkolem dopadnout nebezpečného psychopata co nejdříve. Pomoci se jim snaží i jejich bývalá kolegyně Šárka Karafiátová, toho času na mateřské dovolené, a samozřejmě do případu opět zasahuje i její manžel, místní výtvarník Ctirad