Já ještě nechci jít spát - Lindgren, Astrid (Albatros, 2007)
Je to s Lassem trápení! Je mu už pět let, ale každý večer zlobí maminku: „Já ještě nechci jít spát!“ Jednou se Lasse zdrží na návštěvě u tety Lotty až do tmy, a ona mu půjčí podivuhodné brýle. Těmi je vidět daleko do mnoha zvířecích pelíšků. A Lasse se dívá, jak se k spánku ukládají ptáčata, králíčci, veverky, myšák i medvědí kluk. Jestlipak také povykují, pořádají polštářové války, či se loudají do postýlek? Co myslíte?