Jak si Slávek načaroval dubového mužíčka - Čtvrtek, Václav (Fragment, 2012)
Když si Slávek jednoho dne psal domácí úkol pod dubem, ze stromu mu přímo do sešitu spadl malý žalud. Ale ne ledajaký, vyklubal se z něho totiž dubový mužíček