Královny ošklivek - Beauvais, Clémentine (Práh, 2019)
Třeskutě vtipná kniha, která vás přesvědčí o síle přátelství a o tom, že to důležité se skrývá uvnitř. Mireille, Astrid a Hakimu zvolili jejich spolužáci největšími Špekounkami, takže jsou oficiálně nejošklivější holky na škole. Kvůli tomu přece ale nebudou ronit slzy no dobře, trochu jo, ale vzápětí zjistí, že je všechny spojuje společný cíl: všechny tři potřebují být 14. července v Paříži. Zároveň se nebojí výzev, a tak se rozhodnou, že tam z dalekého městečka na východě Francie dojedou na kole. Aby cestou neumřely hlady, budou po cestě prodávat, hádáte správně, špekáčky! Jejich výprava si rychle získá pozornost médií, takže tenhle malý výlet bude nakonec trochu jiný, než všichni očekávali