Krvavé peníze - Kubát, Luděk (Původní česká detektivka, 2019)
Bývalého příslušníka mírových sil OSN Richarda Hraběte požádá německý kolega, aby předal výkupné za jeho unesenou dcerku. Protože mu je Richard zavázán za záchranu života, samozřejmě prosbě vyhoví. Netuší ale, že se pouští do nebezpečné akce, únosci totiž operují i na druhé straně státní hranice