Jed pro kralevice - Jindra, Jaromír (Euromedia Group, 2019)
Dvanáct mužů z blízkosti kralevice Karla zemřelo na hostině pořádané v augustiniánském klášteře v italské Padově. Kdo a proč se pokusil odstranit prvorozeného syna českého krále? Měla zamýšlená vražda něco společného se snahou Jana Lucemburského vytvořit signorii pod zástavou českého lva? Dobrodružné tažení po severoitalských městech končí nezdarem a Karel po jedenácti letech přijíždí do vydrancovaných Čech. Setkává se zde také s Matoušem Rozoumkem, který po smrti Elišky Přemyslovny znovu našel svou starou lásku Hedviku a odvádí si ji na hrádek Vildštejn. Stíny minulosti však této dvojici nedopřejí, aby žila v klidu; kdosi způsobí smrt snoubenky Hedvičina syna Josífka a unese maličkého Carla