Války božích bojovníků - Bauer, Jan (Brána, 2019)
Vychází k 600. výročí vypuknutí husitské revoluce Před šesti sty lety začala vyházením novoměstských konšelů z okna radnice husitská revoluce. Krátce nato zemřel český král Václav IV. Jeho mladší bratr a zákonný dědic římský a uherský král Zikmund Lucemburský se však nemohl pro nepokoje v zemi ujmout dědičného trůnu a tažení první křížové výpravy do Čech skončilo krachem. Kniha známého popularizátora historie Jana Bauera nás provází složitým a neklidným obdobím husitských válek. Snaží se přitom o seriózní a nestranný výklad doby, která bývala někdy vynášena jako nejslavnější období českých dějin a jindy naopak zatracována jako roky rozvratu a chaosu