Naší republice je 100 let - Martínek, Jiří (Albatros Media, 2019)
V roce 2018 oslavíme sto let od založení naší republiky. Za tu dobu ušla dlouhou cestu, na které ji provázely vzestupy i pády. Všechny tyto události a skutky se zapsaly do historie a vytvořily základ pro to, čím je naše země dnes. Pojďme si proto připomenout vše důležité, co se za uplynulých sto let odehrálo. Zavzpomínejme na to, co jsme vybudovali, ale i zničili. Připomeňme si, kde máme kořeny a inspirujme se tím, co nás proslavilo ve světě