Záblesk života - Picoult, Jodi (Euromedia Group, 2019)
Mississippské Centrum, gynekologická klinika pečující o ženy, je vlastně klinikou umožňující ženám legálně podstoupit potrat. Proto se stane jednoho dne terčem útoku šíleného střelce. Po střelbě zůstávají na klinice mrtvá těla i živá rukojmí. Každý z přeživších má svůj osud, soukromé tajemství, které ho přivedlo na kliniku. Doktor vykonávající svoji práci z přesvědčení, ale také bojující se svým náboženským přesvědčením. Těhotná zdravotní sestra. Mladá žena podstupující interrupci. Starší pacientka se špatnou diagnózou. Protipotratová aktivistka provádějící na klinice tajnou infiltraci. Ale také mladá dcera policejního vyjednávače, který zvenčí komunikuje s útočníkem a snaží se pomoci