Nabarvené ptáče - Kosinski, Jerzy (Argo, 2019)
Autobiografický román líčí osud malého židovského chlapce, který sám prožil 2. světovou válku na zaostalém venkově kdesi v prostoru východního Polska či Ukrajiny