Hodinářova dcera - Morton, Kate (Euromedia Group, 2019)
Je horké léto roku 1862 a na březích Temže u Birchwood Manor se vylodí skupinka mladých umělců pod vedením talentovaného Edwarda Radcliffa. Mají plán: strávit léto v odloučení a hledat inspiraci pro svou tvorbu. Jejich pobyt se jim však nečekaně zkrátí. Jednoho dne najdou jednu ženu z jejich skupinky zastřelenou a druhá není k nalezení. Přitom zmizelo cenné dědictví a život Edwarda Radcliffa se ocitl v troskách. Uplynulo sto padesát let a Elodie Winslowová, mladá londýnská archivářka, nachází podivnou koženou brašnu, která obsahuje dvě zdánlivě spolu nesouvisející věci: vybledlou fotografii zatčené ženy ve viktoriánském oblečení a skicář obsahující kresbu dvojdomku u řeky. Proč se Birchwood Manor Elodie tak líbí? A kdo je ta krásná žena na fotografii? Jaká tajemství skrývá?