Stela a 16 huskyů - Pařízková, Tereza (Pikola, 2019)
Toto je příběh desetitelé Stely a jednoho velkého psího závodu, který její rodinu zavede z Osmihorek až na Aljašku. Stela žije s tátou a dědou Baltazarem v horách, a i když je velkou obdivovatelkou Jacka Londona, netuší, že se do krajiny zlaté horečky sama brzy podívá. Její tatínek je totiž mašér a se svým spřežením se rozhodne pokořit tu nejnebezpečnější závodní trať na světě