Zatímco spím - Shafransky, Renée (Ikar, 2019)
V ten den, kdy Nora zjistí, že ji její manžel podvádí s jinou ženou, kterou navíc přivedl do jiného stavu, si slíbí, že se vrátí ke svému předchozímu životu, bez ohledu na to, jak dlouho to potrvá. Odjede z New Yorku a přestěhuje se do malého města, kde přispívá do místních novin. Když už to vypadá, že se vše zajelo do příjemného normálu, přistěhuje se do městečka její manžel se svou novou ženou. Již téměř zahojené rány se znovu otevírají a Nora musí sama v sobě opět bojovat se žárlivostí, s ponížením a odporem. Vše se ještě zhorší v okamžiku, kdy jsou její bývalý muž a jeho manžela zastřeleni. Nora se stává hlavní podezřelou. Na noc vraždy nemá žádné alibi a ani ona sama si není jistá, jak to vlastně je. Její myšlenky jsou stejně temné jako její fantazie o pomstě. Ukazuje se ovšem, že Nora zdaleka není jediná, kdo měl důvod zabít