Gangréna - Börjlind, Cilla, 1961- (Světový bestseller, 2019)
Po thajské řece pádluje v primitivní kánoi bývalý policista a bezdomovec Tom Stilton. V kapse má fotografii neznámého muže a jméno ztraceného parníku. Míří do Zlatého trojúhelníku, aby zde pátral po temném tajemství - a doufá, že tato cesta mu také pomůže smířit se zločinem, který nedávno spáchal. Ve stejnou dobu dostane Olivia Rönningová speciální úkol. Před časem při výbuchu auta zahynula rodina stockholmské státní zástupkyně a tento zločin otřásl celým Švédskem. Pachatel je dopaden a usvědčen. Přesto se Olivia spojí s penzionovanou kriminální komisařkou Mette Olsäterovou, protože se domnívá, že zde došlo ke skandálnímu justičnímu omylu, a chce znovu otevřít vyšetřování. Vyšetřování, které ji dovede do světa sexuálního násilí a mužů, kteří jsou schopni udělat cokoli, aby si udrželi svou moc