Labyrint duchů - Ruiz Zafón, Carlos, 1964- (Světový bestseller, 2019)
Uhrančivá agentka Alicia Grisová je španělskou tajnou službou pověřena vyšetřováním mimořádně citlivého a přísně utajovaného případu - záhadného zmizení španělského ministra kultury Mauricia Vallse. Jediným vodítkem se zdá být vzácná kniha od Victora Mataixe, autora, který byl během druhé světové války - stejně jako David Martin a další spisovatalé - vězněn v nechvalně proslulém žaláři v Castelle de Montjuic, jehož byl Valls v té době ředitelem. Pátrání ve stopách těchto autorů Aliciu zavede do magické Barcelony, kde se seznamuje s Juanem Semperem, který znal její rodiče, o něž Alicia v mládí přišla a s jejichž ztrátou se dodnes nedokáže úplně vyrovnat. Čím více se blíží nalezení Vallse, tím blíže je také odhalení jednoho z největších skandálů španelské historie, který zasahuje nejen do nejvyšších kruhů barcelonské smetánky napojené na čelní představitele Frankova režimu, ale týká se překvapivě i jí samotné