Případ uprchlého biskupa - Češka, Stanislav (MOBA, 2019)
Začalo poslední desetiletí 9. století. Východofranský král Arnulf se rozhodl zaútočit na Moravské království a podrobit si je tak, jak se to nepovedlo jeho dědovi Ludvíkovi. I v této pohnuté době však kvete normální život. Kníže nitravský, syn krále Svatopluka Mojmír II., chystá svatbu s Ivanou, dcerou bojnianského župana Kosory, přítele knížete Slavomíra. Slavomír, který je i přítelem Mojmírovým, samozřejmě se svými druhy na svatbě nemůže chybět. Snoubence má v nitravském biskupském kostele svatého Emmerama oddat Wiching, biskup nitravský. V předvečer svatby však záhadně mizí. A Slavomír s Erikem musí urychleně jednat