Homunkulus - Ptáčková, Jindřiška (Původní česká detektivka, 2019)
V Praze je zavražděna bohatá podnikatelka a způsob jejího násilného usmrcení se podobá několika dalším z předchozích let. Vždy šlo o bohaté, už dávno ne mladé ženy a společným jmenovatelem je i vražedný nástroj, který je jedním velkým otazníkem. Tápající kriminalisté se obracejí na někdejší kriminalistickou legendu, Viktora Ereta, který přislíbí pomoc a pouští se do pátrání vlastními cestami