Prasátko na útěku - Lobel, Arnold (Albatros, 2019)
Prasátko si spokojeně žilo na malém statku. Ale jednoho dne se statkářka pustila do velkého úklidu, a co se nestalo! Vyčistila dvorek a zbavila se i bahnitého rybníčku, v kterém si prasátko tak lebedilo. Milé prasátko se hrozitánsky dopálilo a v noci uteklo. Vyběhlo hledat novou pěknou měkoučkou bažinku!