Pacient - Fitzek, Sebastian (Anag, 2019)
Psychopatický sériový vrah Guido Tramnitz má na svědomí životy několika dětí. V převleku za pošťáka je unášel a mučil. Deset měsíců po zatčení převezou Tramnitze, vytrvale mlčícího ohledně svých činů, na uzavřenou jednotku forenzní psychiatrie. Jednou z jeho obětí je zřejmě i Max, syn profesionálního hasiče Tilla Berkhoffa. Till se ze ztráty syna nikdy nevzpamatoval. Nemůže se smířit se skutečností, že nezná Maxův osud, nemůže navštívit synův hrob. Proto se rozhodne k šílenému činu. Nechá se pod cizí identitou zavřít jako pacient na psychiatrii, kde se Tramnitz nachází.