Kůň jménem zázrak - Holasová, Zuzana (Albatros, 2008)
Milovníci koní a koňských příběhů, zbystřete! Na scénu přichází jezdecká škola Oharek, a není to škola ledajaká. Rozlehlý statek, v kterém sídlí, skrývá nejedno tajemství. A právě sem přijíždí na prázdniny třináctiletá Ema s mladším bratrem Mikym. Spolu s ostatními účastníky kurzu chce nejen složit jezdecké zkoušky, ale i rozluštit záhady a přízračné pověsti obestírající dům, přilehlé louky či nedaleký zámeček. A především zachránit ohrožené koně, i kdyby to mělo být skutečně nebezpečné!