Péťa sviští ze svahu - Brenckertová, Eva (Albatros, 2012)
Péťa tráví prázdniny na horách. V lyžařské škole potká nového kamaráda Frantu. Kluci by radši jezdili rychle, a tak se oddělí od ostatních dětí a vydají se za dobrodružstvím na sjezdovce. Příjemně je mrazí v žaludku, ale co je na začátku napínavé, může být také pořádně strašidelné. Další příběh veselého, přemýšlivého Péti