Hluboká modř moře - Lamballe, Marie (Brána, 2020)
Když Kateřina najde na půdě v domě svých rodičů desky s akvarely, je fascinována. Zobrazují malebnou krajinu, sytě modré moře a nostalgicky působící sídlo uprostřed nádherné zahrady. Touží zjistit, kde se tohle magické místo nachází a jak se obrazy dostaly do vlastnictví její rodiny. Pátrání zavede Kateřinu do Bretaně, kde objeví lety zchátralý zámeček ze svých obrazů. Panství patří Ewanovi, atraktivnímu Bretonci, který se zprvu dívá na Kateřininu zvědavost skepticky, ale nakonec i on propadne kouzlu obrazů a oba se ponoří do pátrání po minulých majitelích zámečku a po jeho historii. Postupně přicházejí na stopu temného tajemství. Stejně jako v předchozí autorčině knize Hortenziová zahrada se na pozadí dech beroucích kulis Bretaně odvíjí dramatický příběh plný romantiky