Dědečkovy povídačky - Pospíšilová, Zuzana (Grada Publishing, 2020)
Jednoho dne přijedou k dědečkovi a babičce na návštěvu jejich vnoučata Pavlík a Lenka. Když je čas jít spát, poprosí dědečka, aby jim vyprávěl pohádku. Ten ale celý život ráčkuje a nepříjemným písmenkům se vyhýbá. Proto má potíže s Červenou Karkulkou a ani Veliká řepa není o moc lepší. Rozhodne se tedy, že bude dětem vyprávět vlastní pohádky. Pohádky bez R a bez Ř o tom, co všechno zažil, když byl malý