Všude číhá smrt - Bauer, Jan (MOBA, 2020)
Opět setkáváme se středověkými detektivy rychtářem Nového Města pražského Jakubem Protivou z Protivce a mnichem Blasiem a ocitáme se v době panování krále Václava IV. Jakub má nevyřízené účty s loupeživým rytířem Janem Zoulem z Ostředka. Královská hotovost sice dobyla jeho hrady a rozprášila jeho loupežnickou rotu, ale on sám stále uniká. Rychtář se tedy vrací na rodnou tvrz v jižních Čechách, aby vypátral, kdo zabil jeho bratra Ondřeje. Ukazuje se, že okolní kraj je už delší dobu terorizován tlupou lapků a vyděračů. Jsou to však skutečně oni, kdo má na svědomí Ondřejovu smrt?Nové vydání románů Dárek pro mistra kata a Klášter kostlivců