Věčný je jen bůh - Bauer, Jan (MOBA, 2020)
Koncem roku 1370 umírá za nejasných okolností papež Urban V. a krátce nato se těžce roznemůže císař Karel IV. Jeho přítel a tajný agent dominikán Pavel se domnívá, že oba případy spolu souvisí a jsou dílem tajemného traviče. Než však dokončí svoje pátrání, využije Ota Braniborský z rodu Wittelsbachů situace a chce nemocného Karla zbavit jeho trůnu. Na samém sklonku císařova života v roce 1378 křesťanská Evropa čelí nebezpečnému komplotu Saracénů. Dominikánu Pavlovi se sice podaří zabránit atentátu na císaře a českého krále Karla IV. a jeho synovce francouzského krále Karla V., ale zdaleka nemá vyhráno...