Sedm hrobů a jedna zima - Petersen, Christoffer (Vendeta, 2020)
Grónský policista konstábl Maratse po těžkých zraněních odchází do předčasného důchodu. Za svůj nový domov si vybral odlehlou přímořskou komunitu. Touží po klidu. Je to náhoda, že právě zde bude brzy nalezeno tělo pohřešované dívky? Má to být právě Maratse, kdo mrtvolu najde... Chtě nechtě se tak účastní vyšetřování případu, které nás brzy zavede na stopu chladnokrevným politickým hráčům. V Grónsku se blíží volby a národ sleduje souboj dvou silných kandidátů. Kdo touží po moci nejvíc, kam až je ochoten zajít, a kdo je nevědomky zneužíván? Jedná se zde jen o otázky politické kampaně, nebo je ve hře něco víc? Seržantka Petra Jensenová s Maratseho pomocí postupně odkrývá intriky, které vedly k první vraždě, a společně zjišťují, že vrah má v plánu další brutální čin. Podaří se policii zasáhnout včas?