Smrt místostarosty - Češka, Stanislav (Původní česká detektivka, 2020)
Standa Berka, mimořádně povýšený na podplukovníka, je rozhodnutý podruhé opustit řady policie. Jenže zmizí jeho známý, místostarosta na Úřadu městské části Brno-Bystrc, tedy brněnské čtvrti, která je Berkovým domovem. O pomoc jej žádá místostarostova manželka, Berkova spolužačka.