Smrt ve Stuttgartu - Češka, Stanislav (Původní česká detektivka, 2019)
Dvanáctý příběh soukromého detektiva Standy Berky začíná na lodi Stuttgart na Brněnské přehradě, kde Berka zase jednou navštíví jejího kapitána Jendu Horna, svého dlouholetého přítele. Cesta uplyne klidně a bez problémů. Jenže na konečné zastávce lodní dopravy ve Veverské Bítýšce oba kamarádi zjistí, že jediný cestující, který se spolu s nimi vyskytoval na horní palubě lodi, už není mezi živými. Zdánlivě zemřel přirozeně, dokud ovšem profesorka Motlová při pitvě neobjeví vpich jehly v mužových zádech a nezjistí, že byl otráven. Případ si přebírají detektivové Berkova přítele plukovníka Motla z brněnské mordparty