Vepsáno krví vlastního srdce - Gabaldon, Diana (Knihy Omega, 2020)
Píše se červen roku 1778. Britská armáda, pronásledovaná Georgem Washingtonem, se stahuje z Filadelfie. Poprvé to vypadá, že by rebelové doopravdy mohli zvítězit. Ale Claire Fraserovou a její rodinu čekají ještě bouřlivější revoluce, které je potřeba zvládnout. Její bývalý manžel Jamie vstal z mrtvých a chce vědět, proč se v jeho nepřítomnosti vdala za jeho nejlepšího přítele lorda Johna Graye. Syn lorda Johna není o nic méně šokován, když zjistí, že jeho skutečným otcem je vlastně nově vzkříšený Jamie Fraser. A zatímco se Claire strachuje, že jeden z jejích manželů se možná chystá zavraždit toho druhého, její potomci čelí ve 20. století ještě hroznějším změnám. Dcera Brianna se snaží chránit svého syna před surovým zločincem s vražednými úmysly, a to zrovna v době, kdy její manžel Roger zmizel v minulosti...