Jošt - Grmolec, Zdeněk (MOBA, 2020)
Jošt, Jan Soběslav a Prokop tři synové moravského markraběte Jana Jindřicha mají mezi sebou neshody kvůli majetku. Markrabě Jošt se snaží dobýt hrad Bzenec, který má v držení Prokop. Na Joštovu stranu se přidává i uherský král Zikmund. Král Václav IV. se snaží vyřešit spor smírem a pozve všechny do Prahy. Jako prostředníka stanoví bavorského vévodu Fridricha. Na hostině pořádané na Pražském hradě se ovšem pokusí Václava a Fridricha někdo otrávit. Václav se uzdraví, ale Fridrich umírá. Podezření padne na Jošta a Zikmunda