Já, rytíř - Niedl, František (MOBA, 2020)
Wolfram Katzinger z Olšové se usadil na králem zastaveném hradě Ojvíně a doufá, že toto sídlo bude dostatečnou ochranou pro jeho rodinu, neboť jako johanitský rytíř a králův nepostradatelný služebník bude muset hrad často opouštět. Beneš z Vřesova se vrací na svůj dobudovaný hrad na pomezí s Bavorskem. Také on doufá, že mu osud dopřeje klidu, aby se mohl těšit z chvil prožitých po boku své krásné ženy Gabriely, někdejší dvorní dámy Violy Těšínské, manželky Petra z Rožmberka. Nastává poslední období střetů. Král Jan nechává království českým pánům, kteří mu pobyt v něm dostatečně otrávili. Neutíká však, jen dává přednost evropské politice...