Zázračný medailon - Koubková, Jana (MOBA, 2020)
Řádový rytíř Zdislav strávil víc než rok a půl na křížovém tažení proti Maurům, nyní je ale zpět v Praze, kde ho pan Petr z Rožmberka požádá, aby našel ztraceného malíře Gianlucu Pericoliho. Pericoli totiž maloval pro pána z Rožmberka - a nejen pro něj - kostelní obrazy. Kostely však neskrývají jen krásná umělecká díla, ale též tajemství, která nemají být vyzrazena. Najde Zdislav zmizelého umělce a jeho múzu, poněkud kontroverzní krásku Blaženku? Zjistí, komu a proti čemu sloužil zázračný medailon? Řádovému rytíři tentokrát pomáhá nejen jeho panoš Martin, krčmář Lipolt a křížovník Ojíř, ale také krásná a urozená Notbruga z Rabštejna...