Zločin v abštajku - Beran, Ladislav (Původní česká detektivka, 2020)
O tom, že písecký autor, emeritní kriminalista Ladislav Beran umí v archivech hledat zajímavé případy z 30. let, už své příznivce mnohokrát přesvědčil. V této knize nabízí čtenářům další případy, které vyšetřovala dnes už legendární písecká četnická pátračka v čele se štábním kapitánem Votrubou, štábním strážmistrem Hřebejkem, praporčíkem Čípem, strážmistrem Kovaříkem a dalšími členy sehraného týmu