Pachatelé dobrých skutků. Duchaři - Kratochvíl, Miloš (Mladá fronta, 2010)
Dva nerozluční kamarádi, které jsme poznali v prvním díle s názvem Puntíkáři, musejí neustále někomu pomáhat. Tentokrát zjistí, že jejich spolužák Trpajz Lojda vidí při hodině zeleného ducha. Michal s Filipem se samozřejmě rozhodnou, že to nenechají jen tak, překonají své obavy ze záhrobí a rozhodnou se, že ducha zneškodní. Ovšem nejprve ho musí vidět… Co všechno vzejde z jejich dobrých úmyslů, a jaké průšvihy je zase čekají, se dozvíte v Duchařích