Pachatelé dobrých skutků. Kouzláci - Kratochvíl, Miloš (Mladá fronta, 2010)
Třetí díl oblíbené knižní série Pachatelé dobrých skutků (Puntíkáři, Duchaři) od Miloše Kratochvíla přináší další rozverné historky dvou nerozlučných kamarádů. Jako Duchaři si to Michal s Fildou ve škole pěkně zavařili i u pana školníka Vavery. Páchat dobré skutky a někoho zachraňovat nebývá jen tak. Teď si kluci uvědomují, že musí zachránit hlavně sami sebe, svoji vrozenou klukovskou čest, a doufají, že jim k tomu dopomohou dobré strašinápady nebo mizecí triky. Ty se chtějí naučit od Mistra magie kouzelníka Varadiho a leccos si také vyzkoušejí.