Rošťák Oliver - Braunová, Petra (Albatros, 2019)
Oliver je roztomilý šestiletý kluk – ale má potíž: vypadá jako holka. Oliverova maminka totiž zbožňuje jeho zlaté kučery až na ramena a za žádnou cenu mu je nechce dát ostříhat. Zato Oliver je nenávidí, protože ti, kdo ho neznají, ho neustále oslovují: „Ty jsi ale hezká holčička!“ Už aby si rodiče pořídili nějakou opravdovou holku! A ono se mu tohle přání vyplní. Jednoho dne maminku odvezou do porodnice, a Oliver, který má zatím počkat u sousedky, okamžitě využije příležitosti