Cizí královna - Gablé, Rebecca (Euromedia Group, 2020)
Rok 951 Mladý Gaidemar, nemanželský syn neznámého původu a ozbrojenec v jízdní legii krále Oty, je pověřený nebezpečným úkolem. Má osvobodit italskou královnu Adelheid ze zajetí v Gardě. Na útěku se do Adelheid zamiluje, ale ona se provdá za krále Otu. Gaidemar se přesto stane královniným důvěrníkem a společně s Otou zvítězí nad Maďary v bitvě na Lechu. Nakonec se zasnoubí s dcerou jednoho z nejmocnějších slovanských knížat a zdá se, že skvrna jeho původu bude definitivně vymazána. Adelheid a Gaidemar ale netuší, že jejich nejnebezpečnější nepřítel ještě není poražený. Když odjíždějí s Otou k císařské korunovaci do Říma, netuší, že to pro ně bude osudná cesta