Muž s podivnou minulostí - Follett, Ken (Euromedia Group, 2020)
V létě roku 1914 si již Velká Británie velmi dobře uvědomuje nevyhnutelnost válečného konfliktu, a tak hledá spojence v boji s Německem. Do britské metropole přijíždí mladý ruský kníže Orlov, aby se z pověření cara zúčastnil tajných jednání, která by mohla vyústit v podepsání smlouvy o vzájemné pomoci mezi oběma velmocemi. Druhou stranu reprezentuje jeho strýc lord Walden, obratný diplomat, který se oženil s dcerou ruského hraběte Lydií. Do Londýna se rovněž vydává anarchista Felix Kščesinskij, aby knížete zavraždil a tímto činem zabránil vytvoření anglo-ruské vojenské aliance. Pečlivě připravený plán chladnokrevného a odhodlaného muže, formovaného dlouholetým pobytem v trestanecké kolonii na Sibiři, ohrozí naprosto nečekané setkání. Opět se shledává s Lydií, se kterou prožil před devatenácti lety v Sankt Peterburgu vášnivý milostný vztah.