Pekelná třída & spol.. - Steklač, Vojtěch, 1945- (Kompletní Boříkovy příhody, 2010)
Kluci už jsou studenty elitního gymnázia a mají prázdniny. Tráví je druhý měsíc na palubě hausbótu, kde má ostatně sídlo jejich detektivní kancelář. Postupně řeší zapeklité případy a získávají tak zasloužený věhlas... Příběh úzce navazuje na patnáctý svazek ediční řady Kompletní Boříkovy příhody - Zlatou kreditku