Zvědavá lištička - Belšán, Michal (Fragment, 2020)
Příběh školačky a sportovkyně Báry, ze které se po dobrodružné výpravě za záchranou netopýrů stane i nadšená ochránkyně přírody. Bára společně s kamarády z oddílu Brontíků překazí plán partě výrostků, kteří chtějí chytat netopýry. Při výpravě do lesa objeví liščí mládě zamotané do drátů. Složité vyprošťování liščete musejí nechat na zvířecích záchranářích, ale i tak mají velký podíl na jeho záchraně. Bára se dozvídá mnoho nových věcí o přírodě a rozhodne se stát jedním z Brontíků, kteří ochraňují přírodu