Oprávněná vražda - Češka, Stanislav (MOBA, 2020)
Kolegové z firmy postrádají svého spolupracovníka. Podle manželčina tvrzení by však měl být na služební cestě. Když náhodný kolemjdoucí objeví po téměř dvou týdnech rozkládající se tělo, případu se ujímají kriminalisté z brněnské mordparty. Při svém pátrání odkrývají poněkud bizarní pozadí vraždy zmizelého muže. A musí si klást otázky, kdy je vražda ještě oprávněným prostředkem obrany, a kdy už krutým a vypočítavým zločinem...