Starostlivá veverka - Pospíšilová, Zuzana (Fragment, 2020)
Podaří se dětem zachránit poraněnou veverku a malá veverčata? Příběh z české přírody, který se skutečně stal.Příběh z české přírody, který se skutečně stal! Ondra a Nela najdou u silnice poraněnou veverku. Ihned poznají, že potřebuje pomoc, tak ji opatrně odnesou do chaty, odkud Ondrův dědeček zavolá na záchrannou stanici. Tím ale celé dobrodružství nekončí. Druhý den najdou na stejném místě dvě podchlazená veverčata. Jsou to mláďata nalezené veverky? Zachrání i je? Krásný příběh o lidech s dobrým srdcem, kteří pomáhají zachraňovat zvířátka