Jan Žižka - Čornej, Petr (Paseka, 2019)
Životní osudy a doba významného českého vojevůdce Jana Žižky. Renomovaný historik popisuje Žižkovo mládí, počátky jeho válečnické dráhy a působení v roli husitského vojevůdce. Důležitá pozornost je zde věnována politickému vývoji v Českém království na přelomu 14. a 15. století a především průběhu husitské revoluce. Další kapitoly se snaží nastínit Žižkovu osobnost a jeho obraz v české historiografii. Nechybí rozsáhlá obrazová příloha