Soví kouzlo. Zlaté tajemství - Brandt, Ina (Levné knihy, 2016)
Flóra se s mladším bratrem a rodiči stěhuje z města na venkov. Radostí zrovna neoplývá, ale její tatínek už nadšeně připravuje novou ordinaci pro své pacienty, je totiž zvěrolékařem. Ostatně i Flóra má kladný vztah ke zvířatům i přírodě a tak po počátečním ostychu najde v novém domově kamarády. Jedno neobyčejné přátelství na ni ale teprve čeká. Brzy se setká se zvláštní sovičkou. Pokud se Flóře podaří rozlousknout záhadu tajemného obrazu a truhly v restauraci u Zlaté sovy, možná se ona sama stane sovím člověkem a zažije s kouzelnou sovou neuvěřitelná dobrodružství (a to nejen v této knize)